Skip to main content

WC dugulás megszüntetése, WC Duguláselhárítás

Hátsó kifolyású, laposöblítéses, mélyöblítéses, perem nélküli, alsó kifolyésú, vagy monoblokkos WC csészék dugulásainak megszüntetése

  • A hét minden napján állunk rendelkezésre
  • WC dugulás, összefolyó dugulásának megszüntetése korrekt áron Budapesten.
  • Fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapest területén.
  • Kizárólag gépekkel dolgozunk bontás nélkül Budapest összes kerületében
  • Mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Budapesten.
  • Minden duguláselhárító munkára garanciát adunk

Duguláselhárítás WC pumpa nélkül

Mosogatószer

Ha nincs WC pumpája, vagy nem szeretne az eldugult toalett csészében túrkálni, segíthet a konyhai mosógatószer. A csúszós folyadék segít kitisztítani az eltömődött csövet, így megkönnyíti a tömítést okozó dolgok lecsúszását. Öntsön kb. 1 decilitert a vécébe, és hagyja állni, hogy hasson a folyadék. Ha nincs kéznél mosogatószer, megfelelő lehet a folyékony mosószer, vagy vízkőoldó folyadék is.

Forró víz

Ha a mosogatószer nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, kb fél méter magasságból finoman öntsön egy vödörnyi forró vizet a vécébe. A víz ereje és hőmérséklete elmozdíthatja a tömődést okozó anyagokat. Ügyeljen arra, hogy a víz megfelelően meleg legyen, de ne legyen túl forró, az ugyanis megrepesztheti a porcelán WC csészét.

Drót vállfa

Ha nagyon súlyos a dugulás, akkor segíthet a kézi beavatkozás. Ha nincs WC pumpánk, akkor vegyen elő valamilyen fém vállfát, hajlítsd egyenessé. Dugja a vécé mélyére, próbálja megkeresni és elmozgatni a dugulást okozó anyagot.

Szódabikarbóna

A mosogatószer helyett egy fokkal természetesebb megoldás a szódabikarbóna és az ecet. Öntsön belőle egy pohárnyit a WC-be, és két pohárnyit (kb 2 dl) ecetet, majd hagyja hatni kb 30 percig. A két anyag mixe feloldhatja a szennyeződéseket.

A leggyakoribb dugulást okozó anyagok

Papírtörlő

Ha a WC papír elfogyott, és sürgősen megoldásra van szükség, sokan alternatív megoldásként a konyhai papírtörlőhöz fordulnak. Ugyan mindkettő tekercselt papír, nagyon más a kettő, és a papírtörlő egyáltalán nem a toalettbe való. Az ugyanis, bár ugyancsak cellulóz alapanyagú, teljesen más szerkezetű papír. Arra tervezték, hogy jól bírja a nedves felületek áttörlését, így sokkal erősebb és nagy nedvszívóképességű. Ha ebből néhány összehajtogatott darab a WC kagylóba kerül, a dugulás szinte borítékolható, mivel a papírtörlő jól megszívja magát vízzel, és megreked a csőben.

Üres WC papírguriga

Tudjuk, hogy vannak lehúzható gurigával gyártott WC papírok, de jobb, ha tudjuk, hogy a hagyományos WC hengert még lapítva is tilos a WC kagylóba dobni, mivel dugulást okoz! A lehúzható verziót speciális anyagból készítik, így azt feloldja a víz, míg a régi típusú, kartonból készült hengert legfeljebb maximum megnedvesíti, de nem oldja föl. A lehúzható gurigának egyébként is jobb helye van a szelektív hulladékgyűjtő papírhulladék-tartályában, hiszen újrahasznosítható papírból készült. A szelektív hulladékgyűjtőben nemcsak, hogy dugulást nem okoz, de jóval környezettudatosabb megoldás.

Egészségügyi termékek

Alapvető elvárás és előírás, hogy a használt tampon vagy betét nem a szemetesbe való. Néha előfordulhat, hogy az ember figyelmetlenségből mégsem a szemetesbe, hanem véletlenül a toalettbe dobja. Ilyenkor sem szabad egyszerűen lehúzni. Az intimtermékek nagy nedvesség befogadására tervezték, így könnyű elképzelni, mi történik velük, amikor vízbe kerülnek. Hiába voltak előzőleg kisebb térfogatúak, víz határára eredeti méretük sokszorosára duzzadnak, és hatalmas dugulást okozhatnak. Emellett ne feledkezzünk meg a környezetre gyakorolt káros hatásukról sem. A WC nem szemétgyűjtő, a szennyvízbe kerülő hulladék rendkívül megnehezíti a víztisztítást. Legyünk környezettudatosak és figyeljünk erre!

Nedves tisztítókendő

Amikor valaki letakarítja a WC ülőkét, kényelmesnek tűnik, hogy egy laza mozdulattal a nedves tisztítókendőt a WC-be hajítsa. Sajnos ez súlyos hiba, a nedves törlőkendők ugyanis a takarításra alkalmas masszív összetételük miatt akár több hónap alatt sem bomlanak fel a vízben. Ha egy kendő elakad a tekervényes csőrendszerben, ez idő alatt további szennyeződéseket fog fel, majd elakad és jókora dugulást okoz. Ami az intimhigiéniára készített törlőkendőket illeti, egy részük lehúzható, bizonyos termékek viszont nem: mindig érdemes ezeket ellenőrizni a csomagoláson szereplő ikonról – pl. áthúzott WC csésze -, vagy a leírásból. Mi duguláselhárító csőszerelők még a lehúzható verziók WC-be dobásától is óva intjük a felhasználókat. Sok típusú tisztítókendő még akkor is bajt okozhat, ha a jelölés szerint leöblíthető. Legtöbbször ez csak marketing, a valóság azonban nem ilyen kellemes.

Fotógaléria

Vélemények rólunk

Tényleg gyors, precíz, becsületes, tiszta munkát végez. A váratlan helyzeteket nem háritja, hanem megoldja. Örülök,hogy ennyi szaki közül őt választottam, köszönöm a tiszta és gyors munkát!

J. Péter

Minden téren a legjobb, legügyesebb profi szakemberek! Nagyon szép munkát végeznek, precízek, gyorsak! Meg voltam elégedve tökéletesen! Szívből ajánlom őket mindenkinek!

A. Éva

A legnagyobb köszönet jár önöknek! Késő este sajnos már utolsó próbálkozásnak hívtam őket, miután 2 duguláselhárító csapat sajnos csak próbálkozott megoldani azt, amit ők elsőre megcsináltak.

J. Erzsébet

Nagyon gyors és hihetetlen profi munka! Köszönjük, hogy mindent megtettetek a brutális duguláselhárítás elhárítása érdekében! Pedig lehetetlennek tűnt, mégis sikerült. Mindenkinek teljes szívemből ajánlom őket! Még egyszer nagyon köszönjük!

Cs. László

Húsvét hétfőn, mikor máskor 🙂 WC-dugulás elhárítva 3 órán belül. Nagyon köszi, hogy nem hagytatok a kakiban, szó szerint.

P. Kata

A megbeszélt időpontban kiérkeztek , szakszerűen és profin végezték el a munkát.
Nagyon kedvesek és tisztelettudóak voltak. Csak ajánlani tudom őket!

H. József

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás

Dugulás megszüntetése

Dugulás megszüntetése

Dugulás megszüntetése

Dugulás megszüntetése

Dugulás megszüntetése

Gyakran ismételt kérdések

Mit nevezünk dugulásnak?

A vízelvezetésre használt rendszerek eltömődését értjük, ami bárhol jelentkezhet a hálózaton belül. Az elfolyást megakadályozó eltömődéseknek különböző jellegzetességeik vannak, amik gyakran eltérő duguláselhárítási módszereket és eszközöket követelnek meg. A dugulást okozhatják a rendszerbe kerülő idegen anyagok vagy fokozatosan vastagodó lerakódások, felhalmozódások is.

Mik a duguláselhárítás eszközei?

A dugulást okozó anyagok kémiai oldását elősegítőkére és az eltömődés fizikai módszerekkel elhárítókéra. Előbbibe sorolhatjuk a különféle géleket, granulátumokat és a legtöbb házi módszert, amikor valamilyen anyagot a lefolyóba öntünk. A fizikai eszközök pedig a makacsabb lerakódások vagy megakadt tárgyak elmozdítását, összezúzását szolgálják, ilyen eszköz például a csőgörény, de a különböző nagynyomású mosók és szivattyúk is.

A kémiai oldáson alapuló anyagok jellemző tulajdonsága, hogy erősen zsíroldó vagy maró hatásúak. A folyékony szerek sűrűbbek és nehezebbek a víznél, így akkor is eljutnak a dugulás helyére, ha vízben áll a rendszer. A dugulás helyénél megakadva kezdik meg a lerakódás oldását. Jellemzően kíméletesebbek, hiszen hatásukat csak a probléma helyén fejtik ki. Hátrányuk, hogy elakadhatnak a rendszerben: például ha a dugulás egy szifon után található, az anyagnak át kell folynia (azaz előbb fel kell töltenie) azon.

Mik a duguláselhárítás lépései?

A duguláselhárítás az esetek többségében három lépésből áll. Első lépésként fel kell deríteni a dugulás jellegét és helyét. Ennek tudatában a második lépés során ki kell választani az eltömődés megszüntetésére alkalmas módszert. Hasonlóan fontos megtudni a dugulás kialakulásának okát, hogy azt a jövőben el lehessen kerülni. Nézőpont kérdése, hogy a harmadik vagy éppen a nulladik lépés, hogy a hibából tanulva milyen változtatásokat hajtunk végre annak érdekében, hogy legközelebb ne alakuljon ki a probléma.

Duguláselhárítás házilag vagy szakemberrel?

A dugulás mindig kellemetlen nyűg, de gyakran orvosolható házilag is. Jellemző, hogy általában akkor fordulunk szakemberhez, ha a probléma makacs, visszatérő, első próbálkozásaink annak megoldására kudarccal végződnek vagy komolyabb kár keletkezhet, ha nem szakszerű a duguláselhárítás. Egy konyhai lefolyó eltömődése esetén valóban érdemes lehet elsőre házi praktikákat alkalmazni, de a WC duguláselhárítás házilag igen kellemetlen és sokrétű bajok forrása lehet, ha nem járunk gyorsan sikerrel.