Skip to main content

Fővezeték duguláselhárítás

Fővezeték, azaz gyűjtőcső ami a ház vagy lakás különálló lefolyók vízösszegyűjő azaz épületen kívülre vezető csövének dugulásának tisztítása.

  • A hét minden napján állunk rendelkezésre
  • WC dugulás, összefolyó dugulásának megszüntetése korrekt áron Budapesten.
  • Fix áras lefolyótisztítás és duguláselhárítás Budapest területén.
  • Kizárólag gépekkel dolgozunk bontás nélkül Budapest összes kerületében
  • Mosogató és mosdó dugulás elhárítás garanciával Budapesten.
  • Minden duguláselhárító munkára garanciát adunk

Fővezeték dugulásának leírása

Alapvezetéknek hívják azt a gyűjtőcsövet, ami az ingatlanban (lakás, családi ház, stb.) lévő különálló lefolyók vizét összegyűjti és kivezeti az ingatlanok kívülre, majd becsatlakozik az utcai csatornarendszerbe.

Fővezeték dugulás esetén a hibajelenség, hogy az ingatlanon belül több lefolyó is általában az összes egyszerre dugul el. A másik tipikus hiba, hogy például a WC lehúzásakor a víz nem folyik le, vagy csak nagyon lassan, és egy másik oldalú lefolyónál, például a fürdőszobai padlóösszefolyónál jön vissza.

A jelenséget gyakran bugyogó hangok is szokták kísérni a többi vízlefolyónál. Ezt a csőben lévő visszaáramló levegő okozza, ami a szifonokban lévő vízen át halad végig.

Az alapvezeték dugulást nem ugynaz, mint a WC dugulás (bár gyakran összekeverik, mivel a toalettnen jelentkezik a hiba), ahol csak maga a WC kagyló van eldugulva, mert például beleesett a WC illatosító kosár, vagy csak simán túl sok WC papírt használt valaki. A WC dugulásakor egyik lefolyónál sem tapasztalunk problémát, és általában egy pumpálás azonnal megoldja a problémát.

Társasházi alapvezeték dugulásakor általában a földszinti lakónál bugyog fel mindaz, amit a felette lévő lakók lehúznak, miközben ezt a felső emeletiek nem mindig érzékelik. Néha annyi szokott jelentkezni, hogy ilyenkor náluk is lelassul a víz lefolyása, vagy az előbb elmondott bugyogó hang jelentkezik.

Fotógaléria

Vélemények rólunk

Tényleg gyors, precíz, becsületes, tiszta munkát végez. A váratlan helyzeteket nem háritja, hanem megoldja. Örülök,hogy ennyi szaki közül őt választottam, köszönöm a tiszta és gyors munkát!

J. Péter

Minden téren a legjobb, legügyesebb profi szakemberek! Nagyon szép munkát végeznek, precízek, gyorsak! Meg voltam elégedve tökéletesen! Szívből ajánlom őket mindenkinek!

A. Éva

A legnagyobb köszönet jár önöknek! Késő este sajnos már utolsó próbálkozásnak hívtam őket, miután 2 duguláselhárító csapat sajnos csak próbálkozott megoldani azt, amit ők elsőre megcsináltak.

J. Erzsébet

Nagyon gyors és hihetetlen profi munka! Köszönjük, hogy mindent megtettetek a brutális duguláselhárítás elhárítása érdekében! Pedig lehetetlennek tűnt, mégis sikerült. Mindenkinek teljes szívemből ajánlom őket! Még egyszer nagyon köszönjük!

Cs. László

Húsvét hétfőn, mikor máskor 🙂 WC-dugulás elhárítva 3 órán belül. Nagyon köszi, hogy nem hagytatok a kakiban, szó szerint.

P. Kata

A megbeszélt időpontban kiérkeztek , szakszerűen és profin végezték el a munkát.
Nagyon kedvesek és tisztelettudóak voltak. Csak ajánlani tudom őket!

H. József

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás

Duguláselhárítás

Dugulás megszüntetése

Dugulás megszüntetése

Dugulás megszüntetése

Dugulás megszüntetése

Dugulás megszüntetése

Gyakran ismételt kérdések

Mit nevezünk dugulásnak?

A vízelvezetésre használt rendszerek eltömődését értjük, ami bárhol jelentkezhet a hálózaton belül. Az elfolyást megakadályozó eltömődéseknek különböző jellegzetességeik vannak, amik gyakran eltérő duguláselhárítási módszereket és eszközöket követelnek meg. A dugulást okozhatják a rendszerbe kerülő idegen anyagok vagy fokozatosan vastagodó lerakódások, felhalmozódások is.

Mik a duguláselhárítás eszközei?

A dugulást okozó anyagok kémiai oldását elősegítőkére és az eltömődés fizikai módszerekkel elhárítókéra. Előbbibe sorolhatjuk a különféle géleket, granulátumokat és a legtöbb házi módszert, amikor valamilyen anyagot a lefolyóba öntünk. A fizikai eszközök pedig a makacsabb lerakódások vagy megakadt tárgyak elmozdítását, összezúzását szolgálják, ilyen eszköz például a csőgörény, de a különböző nagynyomású mosók és szivattyúk is.

A kémiai oldáson alapuló anyagok jellemző tulajdonsága, hogy erősen zsíroldó vagy maró hatásúak. A folyékony szerek sűrűbbek és nehezebbek a víznél, így akkor is eljutnak a dugulás helyére, ha vízben áll a rendszer. A dugulás helyénél megakadva kezdik meg a lerakódás oldását. Jellemzően kíméletesebbek, hiszen hatásukat csak a probléma helyén fejtik ki. Hátrányuk, hogy elakadhatnak a rendszerben: például ha a dugulás egy szifon után található, az anyagnak át kell folynia (azaz előbb fel kell töltenie) azon.

Mik a duguláselhárítás lépései?

A duguláselhárítás az esetek többségében három lépésből áll. Első lépésként fel kell deríteni a dugulás jellegét és helyét. Ennek tudatában a második lépés során ki kell választani az eltömődés megszüntetésére alkalmas módszert. Hasonlóan fontos megtudni a dugulás kialakulásának okát, hogy azt a jövőben el lehessen kerülni. Nézőpont kérdése, hogy a harmadik vagy éppen a nulladik lépés, hogy a hibából tanulva milyen változtatásokat hajtunk végre annak érdekében, hogy legközelebb ne alakuljon ki a probléma.

Duguláselhárítás házilag vagy szakemberrel?

A dugulás mindig kellemetlen nyűg, de gyakran orvosolható házilag is. Jellemző, hogy általában akkor fordulunk szakemberhez, ha a probléma makacs, visszatérő, első próbálkozásaink annak megoldására kudarccal végződnek vagy komolyabb kár keletkezhet, ha nem szakszerű a duguláselhárítás. Egy konyhai lefolyó eltömődése esetén valóban érdemes lehet elsőre házi praktikákat alkalmazni, de a WC duguláselhárítás házilag igen kellemetlen és sokrétű bajok forrása lehet, ha nem járunk gyorsan sikerrel.